Het voordeel van lego is de duurzaamheid maar ook soms een beperking. Omdat je vroeg of laat met meer stenen zult eindigen dan je kunt opbergen. Heb je een speciale manier om ze te sorteren zodat je snel kunt vinden waar je naar op zoek bent? Hier zijn enkele suggesties voor het opslaan van Lego

Prullenbak methode

Grijp elke Lego steen die je bezit en leg ze in een grote doos. Deze manier is vooral handig voor kinderen en minder handig als je opzoek bent naar die ene steen die je nodig hebt voor je bouwwerk.

Bak met verdelers

Het eerste dat deskundige bouwers doen is beginnen met het verdelen van de elementen in aparte compartimenten. Ze kunnen hiervoor multi ladekasten gebruiken of soort gelijke producten. Probleem met deze methode is dat deze het beste werkt met kleine stukjes. Het is niet zo dat je grote platen of lange balken in aparte compartimenten kunt houden. Dus een bouwer gebruikt deze methode vaak voor kleine stukjes.

Sorteer op kleur

Dit is de meest voor de hand liggende manier om je stenen te sorteren. De rode in deze bak en de groene in een andere bak. Hoewel deze tactiek perfect is om de gewenste kleur te vinden is dit een slechte methode om de steen te vinden die je nodig hebt als je gevormde stenen gebruikt.

Opslaan per set

Sommige mensen slaan de stenen van het model op in een zakje met de instructies daar bij. Dit is een goede manier als u de set nogmaals wilt opbouwen. U kunt de sets natuurlijk ook in zijn geheel opslaan zodat je er ook nog naar kunt kijken. Sets zijn meestal duurder dan losse stenen maar zijn ook vaak te vinden in de aanbieding.